1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Alliansen räddar Tullskolan

Alliansen infriar direkt ett av sina vallöften - den stoppar skolflytten i kommunen och räddar Tullskolan från nedläggning. Däremot ges klartecken till gymnasieflytten till Rosenholm.
Karlskrona • Publicerad 23 september 2006

Alliansens lovade under valrörelsen att stoppa de flyttplaner som sjösattes av vänstermajoriteten i fjol. Nu infrias det löftet.

- Tullskolan rustas upp och blir kvar som f-6-skola och Wämöskolan förblir en 7-9-skola, säger gruppledare K-G Svenson (m).

Lugnande besked Parallellt fortsätter satsningen på en upprustning av Rosenfeldtskolan till en ändamålsenlig f-6-skola, och det blir inte tal om att låta grundskoleelever flytta till Ehrensvärdska gymnasiet.

- Vi är glada att kunna lämna det här lugnande beskedet till elever, föräldrar och lärare, säger K-G Svenson.

Däremot ges klartecken till planerna på SMIL-programmets och barn- och fritidsprogrammets flytt till Rosenholm.

- Personal och elever är införstådda med att en flytt är det bästa och eftersom det finns en principöverenskommelse med Vasallen, som äger fastigheten, låter vi det vara, säger Kent Lewén (fp).

Beskedet från alliansens mottas med glädje från de berörda skolorna.

- Men man kanske inte vågar ropa hej förrän allt klubbats i kommunfullmäktige, säger Erik Björnberg, lärare och fackligt ombud för Lärarnas Riksförbund på Wämöskolan.

Enligt honom har en nästan hundraprocentig lärarkår på skolan kritiserat flyttplanerna sedan de presenterades och motståndet från elever och föräldrar har varit massivt.

- Vi har hela tiden motsatt oss flyttplanerna och det konstiga är att trots att vi bett ansvariga politiker komma och besöka skolan för att förklara varför, så har de inte gjort det, säger Erik Björnberg.

Upprustning behövs Han gläds åt det lugn och den ro som alliansens besked nu innebär.

- Vi har mängder med förslag på hur skolan ska kunna göras ännu bättre. Det vore skönt att få jobba med det nu, säger han.

Ragnhild Book, rektor på Tullskolan säger att lärarkåren varit splittrad i frågan medan elever och föräldrar gärna vill ha skolan kvar.

- Helt klart behövs en upprustning och får vi pengar till det kan det bli något väldigt bra av Tullskolan, säger Ragnhild Book.

Björn Håkansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.