1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Äldre man dödades på övergångsställe

En 73-årig man var i går på väg över ett övergångsställe. Då kördes han på av en lastbil. Mannen avled sent i går kväll av sina skador.
Karlskrona • Publicerad 4 januari 2007

KARLSKRONA

Olyckan inträffade omkring klockan 14.15. Den 73-årige mannen var på väg över övergångsstället på infartsleden i höjd med fängelset i Karlskrona.

En bit ut på övergångsstället kördes han på av en lastbil, som svängde från Skeppsbrokajen in mot stan.

Enligt polisen såg chauffören till en början ingen gångtrafikant på övergångsstället, men plötsligt upptäckte han den äldre mannen framför bilen.

Svåra skallskador Mannen kastades till marken och slog huvudet i asfalten. Räddningstjänsten var först på plats och strax därpå kom också ambulans och polis.

Mannen var vid liv, men medvetslös, när han fördes till Blekingesjukhuset.

Mannen fick bland annat allvarliga skallskador och vårdades på intensiven.

Chauffören chockades Sent i går kväll avled mannen på sjukhuset. Anhöriga underrättades.

Lastbilschauffören chockades vid olyckan. Enligt polisen är han inte misstänkt för något brott.

Det blev ett smärre trafikkaos på platsen. Trafiken in mot Trossö stoppades helt under räddningsarbetet, vilket pågick 10 till 15 minuter. Det fanns flera vittnen till olyckan, men det var i går kväll fortfarande oklart om det var mannen eller lastbilens förare som inte uppmärksammat ljussignalerna.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.