1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ägaren till gården ska polisanmälas

Ägaren till gården där 105 djur fick omhändertas kommer att polisanmälas.
Många av djuren har nu skickats till slakt – resten har fått flytta till Skåne.
Karlskrona • Publicerad 8 februari 2013

Polisen kopplades snabbt in när de 105 vanvårdade djuren omhändertogs på en gård i Karlskrona i måndags.

–?När de väl har fattat beslut om omedelbart omhändertagande så blir det vi som tar hand om djuren. Ägandet övergår och det är vi som ska se till att de får mat och sådant, säger polis­inspektör Anders Jonas­son, som åkte ut till gården i måndags.

När BLT pratade med ägaren till gården i tisdags så uppgav han att djuren inte alls hade omhändertagits utan att han hade sålt dem.

Djuren är mycket riktigt sålda, men det är polisen som sålt dem efter att de omhändertagits med omedelbar verkan.

–? Många djur har skickats ner till en gård i Skåne och en hel del djur har skickats till slakt. Det innebär att vi inte har några omkostnader för någonting. Alla pengar som kommer in vid förmedlingen kommer in till oss och sedan får ägaren dem, säger Anders Jonasson.

Länsstyrelsens inspektörer kommer nu att polisanmäla vanvården.

– Vi har som rutin att göra anmälan när det är så här allvarliga överträdelser mot djurskyddslagen, säger Ragnar Widerberg på länsstyrelsen.

Tobias Fabbeke
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.