1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

90-årige Karl E Johansson har läst BLT i 85 år

Karlskrona • Publicerad 11 januari 2002

n Karl E Johansson, som fyllde 90 år i går är BLT:s kanske trognaste läsare .

-Jag har läst tidningen sedan 1917 och har trivts med den varje dag, säger han. Han var alltså inte mer än fem år gammal när han gjorde sin bekantskap med BLT. Den fanns i hans hem och trots sina unga år kunde Karl E Johansson läsa ganska skapligt.

All sedan dess har han varit tidningen trogen, och mest har han uppskattat lokalsidorna och ledarsidorna.

- Det mest dramatiska jag minns är ju självfallet tiden under andra världskriget, säger han. Vad som då skrevs gjorde ett mycket starkt intryck på mig, och man följde ju med ytterst noga i allt som hände.

Då var dagstidningen en ännu viktigare källa till förstanyheter eftersom enda konkurrensen då var radions sändningar. Karl E. Johansson har varit lantbrukare i Buggamåla norr om Rödeby. Han är numera bosatt på Elineberg och är pigg och övertygad om att han skall hålla kvar vid sin tidning.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.