1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

400 anställda på WM-data varslade

IT-konsultföretaget WM-
data varslade i går 400 av sina anställda om uppsägning varav 360 i Sverige. Om en månad avgörs hur varslen kommer att slå.
Karlskrona • Publicerad 2 oktober 2002

Så sent som för ett år sen fick 900 personer, varav 600 i Sverige, gå från företaget.

De uppsägningarna har verkställts.

Tisdagens varsel kan innebära att ytterliagre 400, varav 360 i Sverige, kommer att sägas upp från företaget som har totalt 7 000 anställda i Norden, varav 5 200 i Sverige.

Besked i november

Anna Brogren är pressansvarig vid företagets kontor i Stockholm.

- Tidigast om tre veckor och troligast i samband med kvartalsrapporten som kommer 8 november kommer vi att presentera vilka orter som berörs.

En allt svagare efterfrågan av IT-tjänster är den direkta orsaken till de planerade varslen. Fortsatta problem inom telekom- och finanssektorerna tvingar nämligen fram nedskärningar hos IT-konsultens kunder.

"Processen är i gång"

- Kontoren i Norge och Finland kommer inte att beröras. I Danmark blir det marginellt med endast 30-talet personer. Den här åtgärden är en följd av den översyn av verksamheten som vi utlovade i vår augustirapport.

Anläggningen i Bromölla har 220 anställda.

Anders Ranefjord är platschef för kontoret i Karlskrona som har totalt 45 anställda. I den siffran ingår alla personalkategorier som systemutvecklare, säljare och administrativ personal. Tre personer blev uppsagda i samband med varslet som lades för ett år sen.

- Processen är i gång. Vi vet inte hur vi blir berörda.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.