1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

4-årige Hugo skadad av metallbit i blöjan

När Beatrice Blomberg skulle byta blöja på sin 4-årige son Hugo såg hon en fem centimeter lång metallbit som satt halvägs instucken i hans ena skinka. Hon är övertygad om att den kom från blöjan.
– Det här kunde ha slutat mycket olyckligt, säger hon.
Karlskrona • Publicerad 15 september 2010

Hugo föddes med ryggmärgsbrock och har varit förlamad från midjan och nedåt i hela sitt liv. Därför kände han ingenting när han i lördags kväll fick på sig den nya blöjan. Först fyra timmar senare när den skulle tas av såg hans mamma Beatrice Blomberg att något stack ut ur hans rumpa.

– Det ser ut som en klippt plåtbit och den är sylvass, säger hon och visar upp den fem centimeter långa metallbiten som var halvvägs intryckt i Hugos skinka.

– Den måste ha suttit i ett veck i blöjan. Den kan inte ha kommit någon annanstans ifrån, säger Beatrice.

I måndags ringde Beatrice blöjföretaget.

– De tyckte att det var hemskt och sa att något sådant inte skulle kunna hända. Det är konstigt att den metalldetektor de har vid tillverkningen inte har känt av metallbiten.

Företaget vill nu att hon skickar in metallbiten och bilder på den och Hugo så att de kan utreda hur det hela har gått till. Beatrice vill nu varna andra småbarnsföräldrar.

– Man får ju hoppas att det är en engångsföreteelse men jag vill i alla fall varna andra föräldrar och berätta att det här kan hända, säger hon.

Johanna Spogardh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.