1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

34-åringen avbröt andra rättegången

Försöken att köra över sin arbetskamrat slutade med 14 månaders fängelse. Men 34-åringen påstod att det aldrig varit hans avsikt och ville ha en ny rättegång. Den avbröts utan att slutföras i måndags.
Karlskrona • Publicerad 6 september 2006

34-åringen tog överraskande tillbaka sin överklagan i slutet av den nya rättegången som hölls i Malmö. Det innebär att det gamla straffet står kvar, ett år och två månaders fängelse.

- Min klient uppfattade det som att vittnet hela tiden spädde på sin berättelse. Eftersom åklagaren också hade överklagat fanns det en risk för att straffet i stället skulle skärpas, förklarade försvarsadvokaten Torgny Palm i går.

Hoppade undan tre gånger Det var den 13 juni, strax efter skolavslutningarna, som allt slog runt för mannen. Han skulle bli pappa vilken dag som helst, hade tidigare åkt fast för dopningsbrott, och nyligen varit i gräl med sina arbetskamrater.

När de dök upp för att hämta honom utanför tvätthallen i Sunna hoppade han in i en bil och körde med en ljudlig rivstart mot sin 46-årige arbetskamrat. Kamraten fick hoppa undan tre gånger för att inte bli överkörd.

Ska betala skadestånd Själv menade 34-åringen att han bara velat "stila". När han senare på dagen greps hade han drogen GHB i kroppen, jämte spår av narkotika. Däremot var han vid tillfället helt ren från steroider vilket en koll på en vårdcentral visat bara några dagar tidigare. Han dömdes för försök till grov misshandel, narkotikabrott, dopningsbrott (tidigare innehav av preparat), och skadegörelse. Mannen ska också betala 20 000 kronor i skadestånd till arbetskamraten.

Mats Blennow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.