1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

28-åring slängde 12-åring i vattnet

Vad som egentligen hände vid en brygga på Hästö i Karlskrona på dagen den 1 september är inte riktigt klart.
Att en 28-åring slängde en 12-åring i vattnet, med kläderna på råder det dock samstämmiga uppgifter om.
Karlskrona • Publicerad 26 april 2003

12-åringen menar att han och hans kompisar satt och solade på bryggan. Plötsligt dök 28-åringen upp och sa åt de tre vännerna att lägga ifrån sig sina mobiler på bordet. Sen ska han ha börjat jaga barnen.

Mannen, som var på fest på tomten intill och var lätt berusad, fick först tag i en av pojkarna. Men denne kom loss och 12-åringen fångades in. Pojken berättar att han slängdes i sjöng vid bryggan.

28-åringen berättar däremot i förhören att pojkarna hade hållit på att kasta bland annat äpplen in mot festen. Det blev lite irriterande och till slut sa han till barnen att om de inte slutade skulle de få bada.

Barnen slutade inte, säger han i förhören, så han gjorde slag i saken. Det var varmt och skönt, han hade sett barnen bada från bryggan tidigare och han uppfattade det hela som en lekfull situation, och släppte ner pojken intill badstegen, med kläderna på.

Mannen ställer sig därför mycket frågande till polisanmälan. Men det spelar ingen roll, på fredagen åtalades han som misstänkt för olaga tvång.

Göran Lindh
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.