1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

I går slog Lyckeby vårdcentral upp portarna för årets influensavaccination.
Och redan efter tio minuter var väntrummet fullt..
Karlskrona • Publicerad 11 oktober 2001

Det är mestadels äldre som vill skydda sig mot den kommande influensaepidemin. Men även andra köar för en spruta.

Kickan Carlsson tillhör de så kallade riskgrupperna. Hon har haft lungemboli och måste därför vaccinera sig varje år. Men det är med blandade känslor hon kommer till vårdcentralen.

- Sprutor är alltid sprutor. Man vänjer sig aldrig, säger hon.

Men hon tycker att det är bra att vårdcentralen har öppen mottagning så att man kan gå när det passar. Tidigare år har hon bokat tid på sjukhuset.

Även Ellwood Öhberg tillhör dem som vaccinerar sig varje år. Han har dåliga luftrör och vill därför undvika att få influensa.

- Även om man skulle drabbas blir det en lindrigare variant när man har vaccinerat sig, säger han.

Ellwood Öhberg berättar det för varje år blir fler och fler som kommer till vårdcentralen för att vaccinera sig. Han har också noterat att det har blivit billigare - i år kostar det bara 210 kronor mot 250 förra året.

Trots att distriktssköterskorna klarar av vaccinationerna i rask takt - det tar inte mer än fem minuter per patient - fylls väntrummet hela tiden på.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.