1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

2-årig pojke skadades – fick ingen vård på flera timmar

Föräldrar anmäler akuten. En liten pojke skadade fingrarna och åkte till akuten, men fick inte hjälp på flera timmar.
Karlskrona • Publicerad 8 juli 2013

En 2-årig pojke skadades när han skulle hjälpa till att bära en glasskål. Pojken trillade med skålen och skadade sin hand. Föräldrarna ringde då akuten och förvarnade att de var på väg. Allt för att pojken skulle få hjälp så fort som möjligt.

Väl framme på akuten i Karlskrona tittade en sköterska på pojkens hand och la ett tillfälligt förband för att stoppa blödningen. Efter att ha väntat i två timmar kom en ortoped som konstaterade att handen behövde opereras inom sex timmar. Först då fick pojken smärtstillande och familjen fick ett rum på barnavdelningen.

Pojken fick varken äta eller dricka under denna tid och de fick veta att de skulle bli väckta för operation morgonen efter. Familjen väcktes dock aldrig. De vaknade av sig själva runt halv åtta på morgonen och fick veta att en läkare vänt i dörren eftersom att de sov så skönt. De blev därefter tillsagda att vänta på nästa rond. Vid halv tio kom en ny läkare som snabbt konstaterade att skadan var allvarlig och att pojken måste ner till Malmös Handspecialister.

Klockan har då blivit nästan halv elva och den 2-årige pojken, som är helöst utsvulten får äntligen äta och dricka igen.

Väl nere på sjukhuset i Malmö blev familjen väl omhändertagen och pojken opereras dagen efter. När operationen var gjord konstaterades att pojken hade två allvarliga skador i ringfingret.

Föräldrarna till pojken anmäler nu akutmottagningen i Karlskrona till Inspektionen för vård och omsorg. Föräldrarna skriver att de fick vänta allför många timmar innan sonens hand skulle opereras och att personalen inledningsvis missbedömde hur allvarlig skadan var.

Livia Bergvall
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.