1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Västra Blekinge får dispens för sitt avfall

De tre kommunerna i västra Blekinge får dispens tillsammans med Västblekinge Miljö AB i Mörrum att deponera brännbart avfall.
Sedan 2001 är det förbjudet att göra det men möjlighet att få dispens finns om man saknar kapacitet att ta hand om avfallet.
Karlshamn • Publicerad 15 april 2003

Under ett år får Karlshamn, Sölvesborg och Olofström lov att deponera 6 000 ton brännbart avfall på Västblekinge Miljö AB:s anläggning i Mörrum. Länsstyrelsen har beslutat om dispens med hänvisning till kapacitetsbrist i regionen.

I ett år

Lagen från 2001 säger att utsorterat brännbart material inte får deponeras. Det går att få dispens om den sökande kan visa att det saknas möjligheter att ta hand om avfallet på andra sätt. En sådan dispens gäller i ett år och under den tiden ska kommunerna hitta en lösning på avfallsproblemet.

Troligen mer

Den mängd på 6 000 ton som kommunerna sökt dispens för är troligen större än den verkliga mängd brännbart avfall det kommer att handla om.

Dessutom har kommunerna sökt dispens för att deponera 5 500 ton brännbart verksamhetsavfall.

Av detta utgör hälften bygg- och rivningsavfall och det materialet anser länsstyrelsen bör kunna flisas.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.