1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Väggabadet höjer avgiften

Badpriserna på Väggabadet har inte höjts på två och ett halvt år, men nu kommer höjningen.
Fritidschef Rune Svensson tror dock att det finns en förståelse för den höjda badavgiften.
- Priset är redan subventionerat. Det finns ingen vinst i det här, säger han.
Karlshamn • Publicerad 6 september 2001

Nu har inomhussäsongen startat och i samband med säsongens öppnande av inomhusbassängerna höjs badpriserna. En vuxen får nu betala 25 kronor för ett bad. Tidigare kostade det 22 kronor.

Nytt är även att barn mellan tre och sex år får betala en avgift på fem kronor. Tidigare kom de in gratis.

Högre driftskostnader

- Driftskostnaderna har ökat, lönerna höjts, el, vatten och underhåll kostar, menar fritidschef Rune Svensson. Alla andra priser stiger och så måste det också vara med badavgiften.

- Men det är billigt ändå. Om man jämför med ett motsvarande badhus i Karlskrona är kostnaderna där dubbelt så höga, säger han och berättar att varje bad är subventionerat med 35 kronor. Att även barn under sex år ska erlägga en avgift förklarar han med att de förbrukar lika mycket som de vuxna.

Kent Andersson är föreståndare på Väggabadet och han tipsar alla badande att köpa ett 25-kort. Kortet kostar 400 kronor och varje badtillfälle kommer då endast att kosta 18 kronor.

Köpa årskort

Anniouise Lomnitz har två döttrar som regelbundet besöker badhuset och hon tycker inte att höjningen är så belastande.

- Det är väl ungefär den kostnaden jag får räkna med, allting kostar ju. Och om man badar oftare kan man köpa årskort, säger hon.

Sanna Nilsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.