1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Upptäckte farliga spikar

I måndags gjorde kommunens tillsynsman Thord Pettersson en skrämmande upptäckt. Fyra grova spikar stack ut på undersidan av en lekställning på Svartasjövägen. Han misstänker starkt sabotage.
Karlshamn • Publicerad 2 juli 2014
Otäckt tilltag. De grova spikarna kunde ha rivit upp hjässan på ett lekande barn, menar Thord Pettersson.
Otäckt tilltag. De grova spikarna kunde ha rivit upp hjässan på ett lekande barn, menar Thord Pettersson.Foto: Lennart Cromnow

Thord Pettersson har svårt att tro något annat än att tilltaget gjorts med avsikt att skada. Samma sak hände dessutom i våras.

– Spikarna kunde ha rivit upp hjässan på barnen, säger Thord Pettersson, som inspekterar samtliga kommunens lekplatser varje vecka.

Förutom att slå i de vassa spikarna har marodörerna också förstört den lilla balkongen på lekställningen.

Visst händer det att saker förstörs på lekplatser, men grova tilltag av det här slaget betecknar Thord Pettersson som synnerligen ovanliga. Det bor många barnfamiljer i området och risken för att barn kunde ha skadats allvarligt är stor.

Parkchef Marie Louise Svensson betonar att kommunen inte kan lägga ner enorma kontrollinsatser. Skulle ett liknande sabotage inträffa en tredje gång kan det bli fråga om att stänga lekplatsen.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.