1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlshamn • Publicerad 16 maj 2003

Det finns öppningar i diskussionen mellan kommunen och arrangörerna av Äggstockfestivalen.

Det konstaterar Christer Petersson efter samtal med ungdomar i går.

- Jag är övertygad om att det går att lösa på något sätt. De borde ha tagit kontakt med oss, polisen eller socialen för att diskutera villkoren, säger fritidskonsulent Christer Petersson, fritidskontoret på Karlshamns kommun.

- Nu valde man opinionsvägen, och kanske beror det på ungdomligt oförstånd. Det hade funnits andra vägar. Jag blev snopen när jag öppnade tidningen i morse, tillägger han.

I går eftermiddag träffade han några ungdomar för att diskutera en möjlighet att i framtiden kunna arrangera nya Äggstockfestivaler. Christer Petersson konstaterar att det var den 6 maj som ungdomarna fick kontraktet angående uthyrningen av Bellevueparken.

Där fanns en bilaga som innehöll ett stycke om att det måste vara drogfritt vid arrangemang med ungdomar.

- Vi får sätta oss med socialen, polisen och Brottsförebyggande rådet och titta hur vi kan lösa det på bästa sätt, så ungdomarna kan ha sin festival, säger Christer Petersson.

- Vi är inte ute efter att stjälpa ungdomarna, men det finns vissa ramar vi måste hålla. Det har varit brist på kommunikation i ärendet, betonar han vidare.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.