1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Två greps efter inbrott

BLT:s kontor i Karlshamn drabbades tidigt i lördagsmorse av inbrott.
Två unga män sågs kasta in en gasten genom skyltfönstret och därefter springa in och stjäla datorer.
Efter en biljakt kunde polisen gripa männen. De sitter nu anhållna misstänkta för stöld.
Karlshamn • Publicerad 20 oktober 2003

Det var 5.30 på morgonen som männen bröt sig in på BLT:s kontor i hörnet Drottninggatan-Kyrkogatan. Trots att larmet utlöstes sprang männen in och plockade till sig två bärbara datorer och en dataprojektor. De försvann sedan från platsen i en bil.

Polisen var snabbt på plats och tack vare iakttagelser från en granne kunde man ta upp jakten på inbrottstjuvarna. På väg 29, i höjd med Ebbarp, fick polispatrullen syn på den bil som grannen hade pekat ut.

När männen i bilen insåg att de hade polisen efter sig kastade de ut stöldgodset genom bilrutan. De försökte sedan vända för att fly från platsen, men körde då på en refug och fick punktering på två däck.

Den hundpatrull som hade tagit upp jakten kunde gripa männen och föra dem till häktet i Karlskrona.

Enligt Paul Sandberg, vid Blekingepolisen var det ren tur att polisen fick tag på de båda inbrottstjuvarna. Den enda polispatrull som fanns tillgänglig i distriktet råkade befinna sig i närheten när polisen fick larmet, och tack vare grannens iakttagelser lyckades man snabbt lokalisera flyktbilen.

Männen, som är 17 respektive 27 år gamla och hemmahörande i Malmö, sitter nu anhållna misstänkta för stöld. De är även misstänkta för brott mot knivlagen eftersom de hade en batong med sig i bilen.

Männen nekar till brott och hävdar att de aldrig varit inne på BLT:s kontor.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.