1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tummetott har blivit stor...

I femton år har för- äldrakooperativa förskolan Tummetott funnits. Och både personal och föräldrar tycker att det mest finns fördelar med att driva förskola på det här sättet.
Karlshamn • Publicerad 27 april 2005

Födelsedag, öppet hus och rekrytering av nya barn på samma dag. Så såg det ut på förskolan Tummetott i Prästslätten i söndags.

På plats fanns personal, barn och föräldrar för att fira och visa sina lokaler och berätta om verksamheten.

Föreståndaren Inga-Lill Tegvald har jobbat på förskolan i fem år. Hon är nöjd med att ha barnens föräldrar som arbetsgivare.

-Jag tycker att det fungerar jättebra. Vi har korta beslutsvägar och det pedagogiska ansvaret ligger ju helt och hållet på oss i personalen.

Men för föräldrarna innebär den här förskoleformen att det ställs lite annorlunda krav på dem. Alla har arbetsplikt och måste hjälpa till med olika praktiska saker. Det handlar om städning, trädgårdsarbete och att hjälpa till lite i barngruppen.

Men vice ordförande Roger Sigvant, medlem sedan sex år tillbaka, försäkrar att det inte känns betungande. Det handlar om cirka 100 timmars arbete per familj och år och på köpet har man roligt tillsammans och lär känna de andra familjerna.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.