1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Tempofylld afrikansk show

Det var en varm och glädjefylld uppvisning som den afrikanska gruppen Tikhu Vibrations, från Malawi, bjöd eleverna i Asarum på
i går. Det var en blandning av modern och traditionell musik.
Det är nio unga musiker och dansare som turnerar runt om i Sverig.
Karlshamn • Publicerad 16 oktober 2003

Turnén är det förstapris som gruppen vann i södra Afrikas motsvarighet till musiktävlingen Musik Direkt, nämligen Music Crossroads. I Dar-Es-Salaam, vann Tikhu Vibrations i hård kamp med grupper från Tanzania, Moçambique och Zimbabwe.

Nu har de lämnat den 29 gradiga värmen i Malawi för ett höstfrostigt Sverige och i går var det bland annat mellanstadieeleverna från Korpadalsskolan i Asarum som fick nöjet att höra medryckande afrikanska rytmer. Det blev en 40 minuter lång show med fem sånger.

Bandet Tikhu Vibrations kommer från Mzuzu i norra Malawi och betraktas som musikaliska ambassadörer för den delen av landet. Gruppen deltar även i regionala informationskampanjer kring hiv- och skolfrågor.

På plats på scenen i Östralycke servicehus var det sammanlagt nio musiker och dansare. Klädda i bastkjolar drog de igång föreställningen och sedan höll de ett högt tempo hela tiden.

- De dansade bra, säger fjärdeklassaren Hanna Johansson, och Robin Johnsson, 5a, håller med.

Det är Rikskonserter och Musik i Blekinge som samarrangerar turnén i Blekinge. Fast någon offentlig föreställning blir det tyvärr inte i länet.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.