1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sven-Åke valdes till nytt kommunalråd

Med ett rungande Ja valdes Sven-Åke Svensson (s) i går kväll till nytt kommunalråd av sina partikamrater i Karlshamns arbetarekommun.
- Det är ett stort ansvar men samtidigt väldigt spännande, säger han om sitt nya uppdrag..
Karlshamn • Publicerad 3 juni 2004

I går kväll samlades Karlshamns arbetarekommun i Folkets hus för att välja vem som skulle efterträda Torsten Magnusson (s) på posten som kommunalråd.

Med ett entydigt ja och en stor applåd valde mötet Sven-Åke Svensson. Valet var väntat då han i egenskap av kommunstyrelsens vice ordförande de senaste månaderna har vikarierat för Torsten Magnusson under dennes sjukskrivning.

Sven-Åke Svensson har lång politisk erfarenhet. Den sträcker sig från SSU-tiden i mitten av 60-talet, via fackligt arbete till en rad tunga politiska uppdrag och för närvarande är han bland annat ordförande i byggnadsnämnden. Men att vara kommunalråd innebär ändå ett extra stort ansvar.

- Det är ett speciellt uppdrag. Man är mera synlig och förväntningarna på en är större. Man förväntas ständigt var uppdaterad och kunna svara på allt, säger han.

Tvekade inte

Trots det tvekande han inte om att säga ja när valberedningen frågade om han ville ställa upp. Speciellt inte när det stod klart för honom att en stor majoriet av kommunens s-föreningar ville ha honom på jobbet.

- När partiet kallar är det viktigt att ställa upp. Då är det inte läge att känna efter om det möjligen finns ett bekvämare liv, säger han.

Med kommunalrådsposten följer av tradition också en rad andra uppdrag. Sven-Åke Svensson blev således också vald till ordförande i det kommunala bolaget Stadsvapnet och blir dessutom styrelseledamot i en rad regionala samarbetsorgan.

Å andra sidan kommer han att lämna de övriga politiska uppdragen han har i kommunen, som ordförande i byggnadsnämnden och festivalkommittén.

Begär tjänstledigt

Han kommer också att begära tjänstledigt från sitt ordinarie arbete som personalassistent på NCC när han nu slutar att vara fritidspolitiker och i stället blir heltidsanställt kommunalråd.

Fotnot: Rent formellt är det kommunfullmäktige som på måndag väljer Sven-Åke Svensson till kommunalråd.

maria.wogensen@blt.se

0454-30 60 02

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.