1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Stenbackaskolan rivs och Ringamåla skola stängs

Det ska byggas en helt ny skola i Asarum. Nämnden för barn ungdom och skola, (bus), har bestämt att högstadieskolan, Stenbackaskolan, ska rivas.
En oenig nämnd beslutade också att stänga Ringamåla skola.
Karlshamn • Publicerad 26 januari 2007

Därmed blir det sista terminen för barnen i Ringamåla skola. Socialdemokraterna, folkpartiet, kristdemokraterna och miljöpartiet i bus-nämnden tog beslutet att stänga skolan. Mot en stängning var moderater, centerpartiet och Sverigedemokraterna.

Vid samma möte beslutade nämnden att bygga helt nytt och riva Stenbackaskolan i Asarum. 128 miljoner kronor kostar projektet, som fullmäktige ska besluta om senare. Nämnden ska se om det går att använda lokaler i Halda utvecklingscentrum i Svängsta för de 300 eleverna som berörs läsåret 2008/2009.

Även förskolan Norreport ska rivas och byggas ny. Det kostar 20 miljoner kronor. Vidare måste två nya förskolor byggas i Asarum för totalt 40 miljoner kronor.

I Fridhem, Karlshamn, öpppnas en ny fritidsgård. Den satsningen ingår i integrationsprojektet och har fått bidrag med drygt 300 000 kronor.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.