1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Stäng av personalen"

Eva Olsson Bengtsson, ledamot för vänstern i omsorgsnämnden, kräver nu att omsorgschef Christel Jönsson agerar och omedelbart stänger av personal på Mariegården.
Karlshamn • Publicerad 2 september 2006

Men att få någon i omsorgsledningen att kommentera kravet går inte.

Det är total tystnad som gäller från omsorgsförvaltningens sida.

Ingen kan svara Alla BLT:s försök att nå ansvariga möts med beskedet att vi får vända oss till kommunens informationsenhet. Där finns ingen som kan svara på de frågor som fortfarande är obesvarade sedan den kaotiska presskonferensen i onsdags.

Och efter det att BLT i går kunde avslöja att omsorgsnämnden inte godkänner den utredningsrapport som förvaltningsledningen gjort, kommer nu krav från en ledamot om att stänga av berörd personal.

Grövre kränkningar - Det är fråga om grövre kränkningar här än på Gustavsborg. Då tycker jag att det är motiverat att agera på minst samma sätt, säger Eva Olsson Bengtsson.

Hon anser också att nödvändiga åtgärder får kosta vad de kosta vill, huvudsaken är att omsorgen om vårdtagarna säkras.

Oacceptabel tystnad Vad gäller omsorgsledningens totala tystnad och vägran att svara på medias frågor, tycker Eva Olsson Bengtsson att det är oacceptabelt:

- Det är ju rätt förvånande med tanke på att Christel Jönsson när hon tillträdde tjänsten sa att hon gärna ville ha en god relation till pressen. Jag tycker att hon som förvaltningschef har en skyldighet att svara på frågor.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.