1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Spa poppis på fritids

Det har gått åt ovanligt mycket gurka på Drakens fritids och eftis den senaste veckan. Inte alls konstigt.
För barnen på Mörrum skola har haft ett populärt spa dessa dagar.
Karlshamn • Publicerad 19 mars 2013
Lysande idé. Skön ansiktsmassage, som Rasmus Bomark passar på att ge sig själv.
Lysande idé. Skön ansiktsmassage, som Rasmus Bomark passar på att ge sig själv.Foto: 
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Badande trio. Alma Lindvall, Nelli Harrysson och Hannah Palm avnjuter ett värmande fotbad med massage och fotsalt. Det var ett av de populära inslagen ­under spa-veckan.
Badande trio. Alma Lindvall, Nelli Harrysson och Hannah Palm avnjuter ett värmande fotbad med massage och fotsalt. Det var ett av de populära inslagen ­under spa-veckan.Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Lite ögongodis. Gurkskivor och kräm utgjorde Louise Larssons ansiktsmask.
Lite ögongodis. Gurkskivor och kräm utgjorde Louise Larssons ansiktsmask.Foto: 
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring
Foto: Lena Ehring

– Det är mysigt att vara här, säger Nelli Harrysson.

Tillsammans med kompisarna Alma Lindvall och Hannah Palm satt hon och fick fötterna masserade i fotbad. Trion med tjejer tyckte det var skönt att koppla av med lite bubblande vatten.

I en vilstol halvlåg Trulsa Emanuel. Och en för­klaring till gurkåtgången syntes tydligt här, eftersom hon hade fått en ansiktsmask. Den bestod av två gurkskivor på hennes ögon och kräm i ansiktet.

– Man blir len i ansiktet efteråt, säger Trulsa.

En annan förklaring till att gurkor var så populära var att det även bjöds på gurkstavar med dipp vid gårdagens spa. Barnen tömde snabbt skålarna, som även innehöll morötter. Bredvid soffan där de satt och åt var en hörna för de som var sugna på lite manikyr. Vicktor Johansson fick sina naglar målade av Maximus Richardson.

– Det är jättekul, säger Maximus.

I receptionen tog Elina Lindblad och Stina Skenberg emot bokningar, men de hann även med att testa spikmattorna en liten stund.

– Det kändes taggigt konstaterade tjejerna.

Fritidsledarna Cecilia Kohlberg och Inger Svensson hade haft tankar på att ordna spa för barnen en längre tid. De kände att det behövdes en motvikt mot den stress barnen lever i i dag med mobiler och tv-spel. Nu blev det av och barnen har verkligen uppskattat denna vecka, som avslutas i morgon.

– Tanken var att köra i gång en lek. Nu kör de själva och ansvar för spat, ­säger Cecilia och Inger.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.