1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Slog av näsbenet i gräl

Kvinnan och mannen hade ett stormigt förhållande. En dag rann det över för den 23-årige mannen som efter ett bråk om städningen slog av kvinnans näsben. Han döms nu till sex månaders fängelse.
Karlshamn • Publicerad 15 mars 2013

Den målsägande kvinnan och den nu dömde mannen från Karlshamn har haft en relation från och till. Enligt båda har de under förhållandet bråkat ofta, ibland flera gånger i veckan. En vän till kvinnan har vittnat om detta.

Men kvinnan har berättat att hon aldrig varit så rädd som den 8 februari i år då mannen och kvinnan började bråka om vem som skulle städa och gå ut med soporna. Mannen fick då ett raseriutbrott, smällde i köksluckor, lådor och kylskåp. När kvinnan bad honom att lugna ner sig och ville gå förbi knuffade han henne så att hon slog huvudet i köksfläkten.

Därpå följde en rad överfall från mannen som tog flera hårda grepp om kvinnans strupe och var mycket hotfull. Till slut lyckades kvinnan slita sig, bara för att bli knuffad ner på golvet där mannen sittande tog ett nytt tag om hennes hals och bad henne att lyssna noga.

När hon åter igen slet sig loss var mannen redan uppe på benen och slog henne rätt över näsan. Slaget var så hårt att näsbenet gick av och kvinnan har lidit svårt av skadorna sedan dess, bland annat tvingades hon till en komplicerad operation där läkaren fick sätta in plastbitar för att få skiljeväggen i näsan på rätt plats.

Mannen har hävdat sin oskuld och sagt att han handlat i nödvärn när han slog kvinnan över näsan. Hans version har varit att kvinnan är mycket svartsjuk och att hon börjat tjafsa och att han bara knuffade tillbaka för att freda sig.

När det gäller den andra åtalspunkten om misshandel vid ett senare tillfälle har mannen medgett att han satt halvt grensle över kvinnan men förnekat att han utdelat några slag. Men tingsrätten sätter mer tilltro till kvinnans skador i ansiktet och hennes berättelse.

Rätten är enig i sitt beslut och dömer 23-åringen till sex månaders fängelse för båda misshandlarna. Han ska även sitta frihetsberövad fram till att han börjar avtjäna straffet. Han döms även att betala ett skadestånd till kvinnan på över 25 000 kronor jämte ränta.

Rickard Hultin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.