1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Skyddstillsyn för spark nedför trapp

En 24-årig man dömdes i går till skyddstillsyn och skadestånd efter att ha sparkat en man ned för en trappa på en pub i Karlshamn. Männen var ovänner sedan tidigare och den dömde uppger att han inte minns sparken.
Karlshamn • Publicerad 5 september 2001

Strax före 02.00 en natt i slutet av april slog det slint i huvudet på 24-åringen. Han uppges ha sparkat en annan man ned för en trappa. Själv minns han inte sparken men han uppger i polisförhör att han hört någon okänd säga: "Din fege jävel, du sparkade honom nedför trappan" strax efteråt.

Gamla ovänner

De båda männen var ovänner sedan tidigare. En av dem har dömts för misshandel av den andres syster. Den andre fälldes vid ett annat tillfälle för olaga hot, också då var båda inblandade.

De träffades i baren och utväxlade några ord, varpå den ena mannen utdelade en örfil och gick därifrån. 24-åringen som fått örfilen sparkade sedan den andre mannen nedför en trappa.

Krävde skadestånd

När polisen kom till plats var ambulansen redan där. Mannen som fallit skakade i hela kroppen och var inte kontaktbar. Han fördes till akuten med smärtor i höft och rygg.

Mannen krävde 7 740 kronor i skadestånd för läkaravgifter och kränkningsersättning.

Karin Abrahamsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.