1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Sjunkande is hotar Mörrums Hockey

Mörrums Hockey riskerar att upphöra under nästa säsong. Det är bottenplattan till hockeyrinken som sjunker och förvärras situationen kan isen spricka. Detta skulle omöjliggöra hemmamatcher och sätta föreningen i en svår ekonomisk situation.
Karlshamn • Publicerad 27 juli 2013
Foto: Bo Åkesson

Förra året göt kommunen en ny bottenplatta till Jössarinken i Mörrum. Betongplattan har nu börjat sjunka på flera ställen. Kommunen har åtgärdat problemen genom att stötta upp plattan med grus för att hockeyföreningen ska kunna använda rinken. Men lösningen är bara temporär.

– Vi har is där nu så det är bara att hoppas att det håller hela säsongen, säger Mikael Kellander, klubbchef för Mörrum Hockey, och fortsätter:

– Om plattan sjunker mer så kan rören med kylvätska gå sönder och då kan isen spricka.

Spricker isen under säsongen så finns det ingen alternativ is i Karlshamnsområdet för föreningen att spela på. Men en obrukbar rink kan få större konsekvenser än bara en inställd säsong.

– Då är det till och med frågan om Mörrum hockey som förening överlever. Om vi leker med tanken att det går bra nu i höst så vi kommer till Alletta och att det sen inte går att spela matcher här hemma så kan vi lika gärna stämpla ut och kasta in papprena, säger Mikael Kellander.

Hemmamatcherna är en ekonomisk hörnsten för föreningen. Försvinner de kan Mörrum hockey gå miste om upp till en och en halv miljon kronor under perioden januari till februari.

– Det är ett chansspel som vi dessvärre måste ta och se vad kommunen kan erbjuda för alternativ, säger Mikael Kellander.

Thomas Dahlbom, drift- och fritidschef för Karlshamns kommun, är inte säker på varför betongplattan har satt sig men han är övertygad om att isen kommer hålla.

– Den kommer hålla. Det vi har gjort nu är att vi har plockat bort den svackan som fanns och till nästa säsong ska vi gjuta om plattan, säger Thomas Dahlbom.

Simon Fridolfsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.