GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sista maskinen fraktas bort

Scandia Present i Karlshamn lägger ner. Efter sommaren ska verksamheten enbart finnas kvar i Eskilstuna där den huvudsakliga produktionen och försäljningen redan pågår i dag.
Karlshamn • Publicerad 27 juni 2007

De anställda i Scandia Presents Fabriksbod i Karlshamn blev egentligen uppsagda redan förra sommaren och skulle få lämna butiken vid årsskiftet.

AB Gense i Eskilstuna som äger verksamheten i Karlshamn ändrade sig eftersom försäljningen gick bra och lät därför de anställda fortsätta tillsvidare. Nu har AB Gense tagit ett nytt beslut och lägger ner fabriksboden i Karlshamn för gott.

- AB Gense vill inte förbättra och investera mer i de lokaler som vi bedriver verksamheten i, säger Bo Cronqvist, butiks- och platschef i Karlshamn.

Ingen produktion Försäljningen av tenn, silverfat och rostfria bestick i fabriksboden kommer att fortsätta till och med den sista augusti.

- Sedan har vi anställda en avvecklingsmånad innan lokalerna ska säljas, säger Bo Cronqvist.

Produktionen har inte varit igång sedan 1995 och stora delen av lokalen har sedan länge redan varit uthyrd till andra verksamheter. Varorna som sålts har istället levererats i från fabriken i Eskilstuna.

Sista maskinen är såld I går fraktades den sista maskinen bort från fabrikslokalen i Karlshamn. Slagpressen som funnits i lokalen sedan 1970-talet har använts vid tillverkning av bestick. Den fullt användbara maskinen på 25 ton lyftes med hjälp av en kran ut genom en lucka i taket. Pressen har köpts av ett företag i Skåne som i sin tur ska sälja den vidare.

- Efterfrågan är stor på denna typ av maskiner. Ett av de bästa försäljningsområdena för tillfället är Indien och Asien. Exakt var denna maskin hamnar vet jag inte, säger Per von Wachenfeldt, som köpt maskinen.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.