1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Särskolan blir utan mat

Trots detaljerade och motiverade dispensansökningar för mat och städning i särskolan blev det kalla handen från Kommunal.
Karlshamn • Publicerad 27 maj 2003

Rektor Gert Nilsson är både arg och besviken och tycker att strejken slår mot en svag grupp som ska vara undantagen i konflikten.

När Kommunal i går inledde sin strejk i Karlshamn blev särskoleelever både i grundskolan och gymnasiet utan mat och städning. Helt fel tycker rektor Gert Nilsson som ägnat åtskilliga timmar åt att författa ett antal dispensansökningar utifrån varje verksamhet.

- Det stör mig att Kommunal gör generella avslag när det gäller de här utsatta barnen. Jag trodde ända till förra tisdagen att vi inte skulle drabbas alls. Jag har skrivit enskilda dispenser och förklarat varför det är så viktigt för de här eleverna men det hjälpte tydligen inte, säger Gert Nilsson.

Enligt de direktiv som lämnats centralt ska särskolan vara undantagen i konflikten men det gäller bara pedagogisk personal.

För barn med svåra funktionshinder som autism och utvecklingsstörning är rutiner extra viktigt, både vad gäller lokaler och mat.

- Jag har blivit uppmanad att söka dispens igen men just nu vet jag inte riktigt hur vi ska hantera det här, säger Gert Nilsson

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.