1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Roligt för alla

För tredje året höll habiliteringen på sjukhuset öppet hus för barn, ungdomar och vuxna i slutet av förra veckan. Och förutom pyssel, lekar och film kunde besökarna också få information från olika föreningar.
Karlshamn • Publicerad 11 september 2006

Malin Hemmingsson är arbetsterapeut på habiliteringen och en av dem som haft i uppgift att planera aktiviterna. I år har man valt att dela upp det på en kväll för vuxna och en dag för barn och ungdomar.

De man vänder sig till är i första hand de som redan har kontakt med habiliteringen, men en sådan här dag är det fritt fram att ta med sig syskonen också. Habiliteringen jobbar med att stödja och hjälpa människor som har funktionshinder.

- Alla är välkomna, många kommer hela familjen, förklarar Malin Hemmingsson.

Och för barnen är det skönt att få komma bara för att ha roligt. För många är besöken på habiliteringen förknippade med undersökningar och behandlingar som inte alltid är så roliga när man är liten.

- Det var något barn som först reagerade med "inte doktorn, inte doktorn" och sedan blev jätteglad när hon förstod att hon fick göra en massa roliga saker, berättar Malin Hemmingsson.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.