1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Resebyrån vägrar betala ersättning

Resebyrån Big Travel är inte beredd att kompensera björn­jägarna för de olägenheter de råkade ut för under sin resa till Kanada.
– Vi har bokat in vapnen korrekt, säger Jessica Östergren, vid Big Travel i Malmö.
Karlshamn • Publicerad 10 april 2013

Hon påpekade att tullen i Köpenhamn aldrig hade släppt i väg Ingmar Svensson och Kjell Peterson med vapen om inte alla handlingar hade varit korrekta. Då hade aldrig björnjägarna fått lämna Kastrup. Jessica Östergren underströk att Big Travel inte kan ansvara för vad amerikanska myndigheter gör.

– De får vända sig till de amerikanska myndigheterna. Det är de som tagit ett papper med tillstånd ifrån dem. Vi har inte kunnat påverka det, säger Jessica Östergren.

Men enligt Ingmar Svensson tog inte amerikanska tullen några papper från dem. Däremot sade tjänstemännen att det saknades ett papper

– Big Travel hade glömt ett papper som vi behövde för mellanlandningen när vapnen skulle transporteras mellan planen, säger han.

Kan ni inte kompensera dem för de olägenheter de haft?

– Nej, vi kan inte kompensera dem för olägenheterna. Kunden tog inte kontakt med oss. Hade vi haft möjlighet hade vi kunnat reda ut det här. Vi kan inte ansvara för att kunden inte tar hem vapnen från Kanada.

Men de har lagt ut mycket pengar och fått utstå obehag i tullen i USA. Kan ni inte kompensera dem för det?

– Det är synd och beklagligt. Vi kan inte stå till svars för att myndigheterna är otrevliga mot våra kunder.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.