1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Rekordhögt resultat för AAK

Fettillverkaren AAK redovisar nu en rekordhög rörelsevinst för andra kvartalet. Resultatet landar på 244 miljoner kronor.
Karlshamn • Publicerad 23 juli 2013

– Det är positivt att vi fortsätter att utvecklas. Man är aldrig nöjd, men det är klart att det är ett bra kvartal vi har bakom oss, säger Fredrik Nilsson, koncerncontroller och chef för Investor Relation på AAK.

Det är området Food Ingrediens, som bland annat innefattar barnmat samt bageri- och mejeriprodukter, som har gått bäst. Även utvecklingen i Latinamerika och särskilt Mexico har varit bra i kvartalet.

– Food Ingrediens har varit motorn i kvartalet. Det har gått upp 18 procent, säger Fredrik Nilsson och berättar att volym-utvecklingen i kvar- talet visar på en bra tillväxt.

– Volymerna för hela AAK-koncernen ökade med sju procent jämfört med andra kvartalet under förra året.

Rapporten visar också att rörelseresultatet för Technical Products och Feed har ökat med 15 procent och ger en vinst med 23 miljoner kronor. Siffrorna för chokladverksamheten är oförändrade jämfört med andra kvartalet 2012 och ligger på 65 miljoner kronor.

Totalt sett är resultatet för andra kvartalet 244 miljoner kronor, det är en ökning med 26 miljoner kronor jämfört med samma period förra året. Siffrorna är rekordhöga för ett rörelseresultat för andra kvartalet.

Hur ska ni toppa det här?

– Vi har en långsiktig strategi som vi lanserade 2010 där vi ska försöka växa med 12 till 15 procent per år. Detta är en del på resan som vi nu ska fortsätta på, säger Fredrik Nilsson.

Towe Olsson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.