Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Recept: Lussebullssnittar

Segmjuka härligheter med mycket saffranssmak, russin och pärlsocker.
Karlshamn • Publicerad 12 december 2019
Mera julbak julbaksinspiration på Christins
Mera julbak julbaksinspiration på ChristinsFoto: Bo Åkesson

1 gram saffran (2 förp à 0,5g)

½ lime (saften)

Annons

200 smör

2 dl socker

½ dl ljus sirap

2 tsk bakpulver

2 msk vanlijsocker

5 dl vetemjöl

1-2 dl russin

pärlsocker till garnering

  1. 1Sätt ugnen på 175 grader och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. 2Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime i den. Rör om ordentligt.
  3. 3Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.
  4. 4Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.
  5. 5Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.
  6. 6Dela degen i två delar och forma två längder på plåten.
  7. 7Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).
  8. 8Garnera med pärlsocker och grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i mitten.
  9. 9Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor.
Malin HåkanssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons