1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Protest mot strippklubb

Sida vid sida gick arga ungdomar från Väggaskolan och ledande kommunpolitiker från flera partier. De demonstrerade i lördags mot den nyöppnade strippklubben i Karlshamn och arrangörerna planerar nya aktioner till dess att klubben läggs ned.
Karlshamn • Publicerad 14 juni 2004

Under parollen "Ned med strippklubben" demonstrerade i lördags ett hundratal personer i Karlshamn. Sällan har väl ett och samma demonstrationståg i Karlshamn rymt såväl unga arga feminister från yttersta vänsterkanten till medelålders manliga kristdemokratiska politiker.

Blandade reaktioner

- Vi vägrar acceptera den ruttna porrindustrin, sa Erik Blomé i sitt tal på torget efter att demonstranterna marscherat Drottninggatan fram och tillbaka.

Reaktionerna på att före detta Upper Deck förvandlats till strippklubb har varit blandade i Karlshamn. Men från unga kvinnor på Väggaskolan och bland andra socialdemokratiska och kristdemokratiska politiker har kommit hård kritik.

Kroppen ett objekt

Johanna Norrlid är en av de många unga som omedelbart efter det att strippklubben blev känd, började engagera sig mot den.

- Jag reagerar mest mot att man gör kroppen till ett så fult objekt. Det här visar hur långt vårt samhälle har gått och att folk inte reagerar mer gör mig rasande, säger hon.

Hundra deltagare

Men den utlysta demonstrationen i lördags samlade trots allt omkring hundra deltagare som öppet visade sin avsky mot att Karlshamn fått en strippklubb. Nu funderar arrangörerna kring fler aktioner och Johanna Norrlid utesluter inte att det kan bli fråga om direkta aktioner mot klubben.

- Någon form av blockad kanske, det är möjligt. Vi har inte bestämt riktigt hur vi ska gå vidare, säger hon.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.