1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Politikerns fru också misstänkt

Karlshamn • Publicerad 23 oktober 2001

Utredningen om det misstänkta fusket i kyrkovalet fortsätter och åtalet har nu kommit in till Blekinge tingsrätt i Karlshamn. Där jobbar man med att handlägga ärendet. Hur lång tid det tar innan rättegången blir av kan man inte svara på. Men utredningen lär inte bli klar i november.

Den socialdemokratiske kyrkopolitikern åtalas för brukande av osann urkund. Men även den åtalades fru misstänks för osant intygande då hon skrivit under valkuverten. Med sin underskrift har hon intygat att väljarna själva skrivit under en försäkran i närvaro av två vittnen. Frun fanns av olika anledningar inte på plats utan skrev först under kuvertet efteråt. Hon litade till fullo på sin man och skrev därför sin namnteckning på kuvertet.

- Om nu de båda döms tror jag inte att det kan bli aktuellt med någon annan påföljd än dagsböter, säger kammaråklagare Christer AImfeld.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.