1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Politiker helt eniga om Snittingsviken

Politikerna var rörande överens om att den lokale byggentreprenören Pether Fredholm är rätt man att bygga bostäder i attraktiva Snittingsviken.
I går klubbade kommunstyrelsens arbetsutskott förslaget till försäljning av tomten.
Karlshamn • Publicerad 14 maj 2003

I nästa vecka är det dags för kommunstyrelsen att säga sitt om byggplanerna och går förslaget igenom där sätter planeringen full fart.

Det var i gårdagens BLT vi kunde avslöja att Asarumsföretaget John Svenssons Byggnadsfirma AB fått fram ett avtal om att bebygga Snittingsviken med cirka 25 bostäder i ett flerfamiljshus och omkring 15 radhus.

Strålande glädje

Vid tisdagens presskonferens var vd Pether Fredholm, kommunalrådet Torsten Magnusson (s) och näringslivschef Anders Wiberg strålande glada över att byggandet av bostäder i Snittingsviken äntligen var på väg att realiseras.

- Det är väldigt glädjande att det är ett lokalt byggföretag som ska bygga. Vi ser fram emot att få bostäder i ett attraktivt läge, säger Torsten Magnusson.

Pether Fredholm konstaterade att det finns en efterfrågan av bostäder i sådana attraktiva lägen som Snittingsviken utgör. Han drar igång byggplanerna från början och lämnar allt gammalt därhän och målsättningen är att skapa ett boende som smälter in i miljön.

"En gräddhylla"

- Läget är i sig en gräddhylla med havet och Väggaparken, men jag vill inte skapa något exklusivt boende, säger Pether Fredholm.

Våren 2005 ska det största flerfamiljshuset stå klart och radhusen ska vara färdigbyggda i slutet av samma år.

peter.nyberg@blt.se

0454-30 60 03

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.