1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Polisen ska utreda misshandeln på skolan

Bo Olsson, närpolisen i Karlshamn, fick i går polis­anmälan om grov misshandel. Nu ska polisen förhöra tonåringarna från Stenbackaskolan. Polisen ska utreda misshandeln på skolan
Karlshamn • Publicerad 11 oktober 2007

– Vi utreder det här i vanlig ordning. Vi börjar med att höra den pojke som utsatts för brottet och eventuella vittnen. Sedan får vi prata med 15-åringen om det, säger Bo Olsson.

Inte straffmyndiga

De två 14-åringarna kan polisen samtala med, men då i samarbete med socialförvaltningen. Dessa två kan inte delges misstanke om brott, eftersom de inte är straffmyndiga. En ansvarig handläggare på socialförvaltningens barn- och familjeenhet kommer att göra en utredning.

Bo Olsson konstaterar att buslivet i Asarum hållit sig relativt konstant. Det kan variera väldigt på olika skolor, men just nu har det varit en hel del på Stenbackaskolan.

– Vi har en del yngre förmågor som är i gång nu, säger han.

Carina Falck, vikarierande enhetschef för öppenvården Fridhem och fältsekreterarna inom socialförvaltningen, tycker att de nätverk som finns i dag fungerar mycket bra. Där arbetar skola, fritidsledare, närpolis och ungdomsmottagning tillsammans.

Måste jobba intensivt

– Genom nätverken har vi en ganska god bild av hur det ser ut i de olika rektorsområdena. Vi måste jobba intensivt med de ungdomar som är aktiva, men även med dem som dras till de här gängen.

Är det extra stökigt i Asarum och kring Stenbackaskolan nu?

– Att det hänt mycket i Asarum kan ingen förneka. Men om ett år är kanske Mörrum i fokus.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.