1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Pojkar erkänner inbrott

En 14-årig pojke och en hans 15-årige kamrat har erkänt inblandningen i det nattliga inbrottet hos en kvinna i en lägenhet i centrala Karlshamn. Tillsammans med minst en person till tog ynglingarna med sig 16 000 kronor i ett kassaskrin när de flydde undan den förskrämda kvinnan.
Karlshamn • Publicerad 27 oktober 2001

I går satt 15-åringen anhållen för sin inblandning i den grova stölden och han hade gjort vissa medgivanden säger kriminalinspektör Johnny Johansson, Karlshamnspolisen, till BLT. Hans 14-årige kamrat, som inte är straffmyndig, kommer att bli föremål för sociala myndigheters intresse efter deltagandet i den brottsliga gärningen. Socialen är redan inkopplad och får ingripa tillsammans med föräldrarna.

En yngling till

Under fredagen satt ytterligare minst en yngling i förhör hos polisen i Karlshamn misstänkt för att ha varit med om inbrottet vid halv två-tiden natten mot fredag. Det var då kvinnan i centrala Karlshamn vaknade av att flera främmande personer var inne i hennes lägenhet. Hon blev chockad, men lyckades larma polisen.

Kända av polisen

Ganska snart intresserade sig polisen för några tonåringar från Karlshamns kommun, eftersom de varit synliga i staden. De är sedan några månader tillbaka kända av polisen för diverse mindre stöldbrott. När de greps och förhördes kunde polisen snabbt rulla upp den grova stölden.

Oroväckande

- Det är oroväckande när så unga människor är inblandade i så här grova brott, säger Johnny Johansson.

Det kan bli flera personer som kommer att få polisens misstankar riktade på sig vad gäller inblandningen i den nattliga grova stölden.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.