1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Personalen i chock efter knivattacken

Personalen på Toms Corner chockades svårt efter helgens knivdåd då en 20-åring fick ta emot ett flertal knivhugg inne på restaurangen.
Ägaren Mahmud "Macke" El-Koterji berättar om chock, sorg och rädsla efter händelsen.
Karlshamn • Publicerad 27 maj 2003

Ett storbråk på snabbmatsrestaurangen Toms Corner natten till lördagen slutade med att en 20-åring från Kristianstad stacks ned med kniv. En misstänkt gärningsman greps och under hela måndagen fortsatte förhören med de inblandade och med vittnen.

För ägaren Mahmud "Macke" El-Koterji har hela helgen och gårdagen gått åt till att prata med sin personal och samtidigt försöka hålla i gång verksamheten.

- De som jobbade natten till lördagen orkar inte jobba än. Vi höll stängt i lördags men öppnade igen på söndagen, säger han.

Förutom chocken över det som hände, det var personal på Toms Corner som försökte stoppa blodflödet på den knivhuggne mannen, har de anställda blivit rädda för att arbeta på kvällar och nätter.

Det händer att det blir bråk ibland och Mahmud "Macke" El-Koterji känner själv obehag inför att ställa sig bakom disken efter det som hänt.

- Jag är inte rädd men trodde aldrig att nåt sånt här kunde hända i Karlshamn, säger han.

Efter knivdramat har han och övrig personal fått mycket stöd och samtal från både vänner och okända. Det tycker han känns skönt samtidigt som det är jobbigt att gång på gång berätta vad som hände.

Tillståndet för den knivskurne 20-åringen betecknas som stabilt och han vårdas på sjukhuset i Kristianstad.

lotta.andersson@blt.se

0454-30 60 01

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.