1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Partikamraterna chockade

Karlshamn • Publicerad 30 oktober 2003

För partikamraterna kom Anders Englessons avhopp som en chock. De fick beskedet i söndags och har sedan dess förgäves försökt att övertala honom att stanna kvar i partiet.

- Jag är överraskad. Och jag beklagar det djupt, säger Lars Jeppsson som tills vidare tar över som gruppledare för kpml(r).

Han berättar att Anders Englesson under många år har fört en intensiv debatt med partikamraterna om partiets politik och ideologiska inriktning. Men Lars Jeppsson förväntade sig inte att meningsskiljaktligheterna skulle leda till att gruppledaren lämnade partiet, åtminstone inte nu.

Vad kommer det här att innebära för partiet?

- Det är ingenting som är positivt, att vår mest kände företrädare lämnar oss. Våra motståndare kommer att utnyttja det.

Vad tycker ni om att Anders Englesson väljer att behålla sin plats i fullmäktige?

- Det är hans lagliga rätt att göra det. Och på sätt och vis tycker jag att det är rimligt eftersom han har fått många personröster.

Han är övertygad om att kpml(r) kommer att fortsätta att samarbeta med Anders Englesson i kommunfullmäktige och nämnder.

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.