1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Pådrag för att hitta försvunna

Polisen har i helgen varit fullt engagerad i sökandet efter en 76-årig kvinna och en 84-årig. Kvinnan hittades efter några timmar i Årydstrakten medan mannen var borta i ett och ett halvt dygn.
Karlshamn • Publicerad 4 september 2006

Både kvinnan och mannen är, enligt polisen, senildementa.

Vid tiotiden i lördags försvann mannen från sitt hem i Asarum på cykel. Förutom sex poliser i Karlshamn var fyra poliser i Ronneby och Karlshamn engagerade i sökandet. Vid tolvtiden ska han enligt ett tips till polisen ha påträffats i Trensum. Där ska han ha frågat om

vägen till Jämjö som är den ort han ursprungligen kommer ifrån.

Hyr stuga i Guövik Den 76-åriga kvinnan är från Tyskland och hyr en stuga i Guövik tillsammans med sin familj. Därifrån försvann hon vid tolvtiden under lördagsnatten. Hon är själv inte i stånd att berätta vad hon varit med om.

Hittades i Åryd Efter fem timmars letande hittade polisen henne i närheten av Åryd vid elvatiden på söndagsförmiddagen. Då hade polisen redan börjat förbereda sig på att sätta in helikoptrar och en lokal orienteringsklubb i spaningsarbetet.

Kvinnan var helt oskadd men rejält nersmutsad, troligtvis efter att ha vandrat runt i skog och mark under hela natten. Polisen är förbryllad över att nattlinnet och tofflorna som hon haft på sig när hon försvann blivit utbytta mot andra kläder. När polisen fann henne hade hon i stället pjäxor och en gammal jacka på sig. Nu är hon åter i tryggt förvar hos sin familj i stugan i Guövik.

Den 84-årige mannen hittades först på söndagskvällen av några motorcyklister väster om Hallabro. Han fördes då med ambulans till Blekingesjukhuset.

Lennart Cromnow
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.