1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Övergrepp på minderårig

En äldre man från Karlshamn häktades i går misstänkt för grova sexuella övergrepp på en handikappad minderårig flicka. Övergreppen ska ha pågått i flera månader och mannen greps i sitt hem efter polisanmälan från flickans mamma.
Karlshamn • Publicerad 22 september 2001

Under en längre tid misstänks en handikappad minderårig flicka i Karlshamn ha utsatts för grova sexuella övergrepp av sin mammas sambo.

Polisen är förtegen om utredningen men enligt uppgift ska mannen i ett första förhör ha erkänt sexuellt utnyttjande.

Mannen greps i hemmet i torsdags kväll efter att flickans mamma gjort polisanmälan.

Anhölls och häktades

Han anhölls och häktades sedan vid Blekinge tingsrätt i Karlskrona under fredagen, misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av minderårig.

Grova övergrepp

Några uppgifter om flickans tillstånd ville inte polisen lämna under gårdagen men enligt vad BLT erfar finns ingen som helst tvekan om att flickan utsatts för grova övergrepp, inklusive fullbordade samlag.

Mannen ska ha utnyttjat flickan sexuellt i flera månader innan han greps.

Fortsatt brottslighet

Att åklagaren valde att begära mannen häktad kan också tolkas som att det annars fanns risk för fortsatt brottslighet eller att mannen på något sätt kan tänkas försvåra den fortsatta utredningen.

Hos polisen ville man i går inte kommentera om mannen tidigare gjort sig skyldig till liknande brott eller om man misstänker honom för att ha utsatt fler barn än flickan i den nu aktuella utredningen.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.