1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Över 100 tjejer på mässa

Tjejer, töser, flickor och jäntor. Det var gott om brudar på Annexet i går när tjejmässan Idun arrangerades för fjärde gången.
Karlshamn • Publicerad 5 april 2013
Målade naglarna. Lejla Dedukic målade Alma Erikssons naglar i svart, vitt och glitter. Tjejerna träffades för första gången på mässan i går.
Målade naglarna. Lejla Dedukic målade Alma Erikssons naglar i svart, vitt och glitter. Tjejerna träffades för första gången på mässan i går.Foto: 
Dekorerade muffins. Linnea Svensson passade på att dekorera sina muffins. Hon går en livsmedelslinje på gymnasiet och berättar att hon brukar göra muffins i skolan.
Dekorerade muffins. Linnea Svensson passade på att dekorera sina muffins. Hon går en livsmedelslinje på gymnasiet och berättar att hon brukar göra muffins i skolan.Foto: 
Styling. Att fixa håret var populärt bland flickorna på tjejmässan. Emelie Gustavsson och Nermin Kundi från JB-gymnasiet såg till att Elin Eliasson och Moa Augustsson fick lockiga frisyrer.
Styling. Att fixa håret var populärt bland flickorna på tjejmässan. Emelie Gustavsson och Nermin Kundi från JB-gymnasiet såg till att Elin Eliasson och Moa Augustsson fick lockiga frisyrer.Foto: 

Alma Eriksson brukar ”alltid fixa något” med sitt utseende innan hon spelar handboll. I går blev det lite extra.

–?Jag har plockat ögonbrynen, jag hade lite stora ögonbryn, säger hon medan Lejla Dedukic målar hennes naglar.

Tjejerna träffades för första gången i går och tillsammans med flera andra tjejer pyntade de sina naglar. Alma Eriksson planerade att platta håret och bli sminkad efter att ha fixat naglarna och senare väntade handbollsmatch med flicklaget i Mörrum.

De som stod för frisyrerna i går var några tjejer från JB-gymnasiet. Nermin Kundi lockade håret på Moa Augustsson och det var just lockat hår som var populärast.

–?Jag tror att många plattar håret, nu vill de ha något annat och då vill de locka det, säger Nermin Kundi.

Förutom att tjejerna kunde fixa håret, naglarna och bli sminkade fick de möjligheten att spela in låtar i studion, bli fotograferade, dekorera muffins och lyssna på tjejer som framträdde på Annexets scen. En av dem som tog chansen att stå på scen var Kristin Skåre. Hon sjöng bland annat den amerikanska sångerskan Katy Perrys låt Firework och Melodifestivalvinnaren Robin Stjernbergs You.

– Jag tycker att det är en bra låt och den har en fin mening, säger hon.

Strax över 100 tjejer besökte mässan som arrangerades för fjärde gången av fritidsgårdarna i Karlshamns kommun.

–?Vi tycker att det är kanon, säger fritidsledaren Madde Svensson.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.