1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nytt fiskekort är på gång

Ett nytt fiskekort för såväl turister som Blekingebor och en frivillig fiskevårdsavgift. Sportfiskarna har mycket att diskutera på Sportfiskecentrums möte i januari.
Karlshamn • Publicerad 7 januari 2006

Regeringen har länge haft planer på att föreslå en speciell sportfiskeavgift, men Sportfiskecentrum tycker att förslaget dröjt alltför länge. Därför planerar de att införa en egen, frivillig avgift.

-När man köpet fiskekort kan man samtidigt välja att stödja fiskevården genom att betala en viss summa och i gengäld får man en pin, säger Manfred Dornhäuser, sportfiskeinformatör.

En annan nyhet man planerar är en ny form av fiskekort som ska ersätta det gamla turistfiskekortet. Tanken är att det nya fiskekortet ska innehålla rabatter av olika slag, men naturligtvis också innebära fiskerättigheter i flera vatten i hela länet.

-Tanken är att både turister och infödda ska ha nytta av kortet. Rabatterna kan till exempel gälla båthyra eller guidade turer och att få prova på olika sjöar, åar och havsfiske kan locka alla typer av fiskare, spår Manfred Dornhäuser.

Ett möte ska hållas i januari om det nya fiskekortet och planen är att det ska kunna börja gälla den 1 maj.

Lina Fagerberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.