1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

När Nya Mörrums Buss gick i konkurs i tisdags stod plötsligt kommunen utan skolskjutsar på fem sträckor. Det riskerade att drabbade omkring 200 skolbarn på landsbygden utanför Mörrum och Asarum. Men i går gav Bergkvara Buss AB klartecken till att ta över de aktuella sträckorna. Påsklovet gör att bussarna inte behövs förrän på måndag.
Karlshamn • Publicerad 5 april 2002

Per Svensson, på inköpsenheten, Karlshamns kommun, kunde pusta ut efter några dagars hektiskt arbete för att hitta ersättningsbussar. Sent i går eftermiddag fick han klart med ett utökat skolskjutsavtal med bussbolaget.

40 skoldagar

- Vi får betala någonstans mellan 50 000 och 75 000 kronor. Det rör sig om 40 skoldagar innan sommarlovet, säger Per Svensson.

Birgitta Nilsson, ansvarig för skolskjutsarna på utbildningsförvaltningen, blev inte så glad när hon läste om konkursen i BLT i onsdags morse.

200 skolbarn

- Det kom som en överraskning. Jag fick reda på konkursen via tidningen, säger hon.

När kommunen kontaktade konkursförvaltare, advokat Magnus Trojer, sade han att han inte var intresserad av att driva skolskjutsarna vidare i bolagets regi. Orsaken var att konkursboet förlorade pengar på att ha skolskjutsarna kvar.

De skolor det handlar om är framför allt Mörrums skola och Norrevångsskolan i Mörrum, Klockebacksskolan, Kyrkskolan och Tostarps skolan i Asarum. En enstaka tur berör också Möllegårdens och Ringamåla skolor i Svängsta. Totalt är det cirka 200 skolbarn som utnyttjar skolskjutsarna och dessutom tillkommer några högstadielever.

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.