1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Teatersmedjan i Karlshamn är på väg upp ur en svacka. För tre år sedan var man tvungna att säga upp folk för att rädda verksamheten. Nu har man fyra anställda som alla ser ljust på framtiden.
- Vi har massor av visioner problemet är bara att tiden inte alltid räcker till säger Erika Thorell, en av smedjans dramapedagoger.
Karlshamn • Publicerad 30 oktober 2002

Det är bråda dagar på Teatersmedjan. Man har precis avslutat ett samarbete med Karlshamns kommun där en av föreningens ungdomsgrupper åkte runt på högstadieskolor med en föreställning om trafiksäkerhet. Enligt Erika Thorell är det här början på en ny inriktning på Teatersmedjans verksamhet.

Nya projekt

- Vi kommer att göra fler externa uppdrag i fortsättningen. Just nu samarbetar vi med Väggaskolans estetiska program och senare kommer vi att göra ett projekt ihop med fotoelever från samma skola, förklarar Erika Thorell.

Det saknas inte idéer på Teatersmedjan. Problemet är bra att tiden inte alltid räcker till. Föreningen får massor av inbjudningar från både Karlshamns kommun och från privata företag som vill sammarbeta.

Landets största

Just nu har Teatersmedjan 180 barn och ungdomar i teaterträning. Det gör föreningen till en av landets största amatörteaterföreningar. Dessutom står lika många ungdomar till på kö för att få börja spela teater. Väntetiden är ofta upp emot fem år.

- Om föreningen ska kunna ta hand om alla som vill börja spela teater behövs fler ledare, konstaterar Erika.

Man samtidigt som Teatersmedjan har möjlighet att växa ytterligare vill man skynda långsamt.

- Vi får inte ta i för mycket. Det svänger fort i den här branshen, avslutar Erika Thorell.

Niklas Eriksson

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.