1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Ny bok berättar om Teatersmedjan i Karlshamn

Många har hållit smedjan varm under Teatersmedjans 20 år. Det blir uppenbart när man bläddrar i rykande färska jubileumsboken om hur allting började och sedan bara fortsatte. Och fortsatte.
På lördag släpps boken i samband med Kulturnatten.
Karlshamn • Publicerad 29 september 2010

Leila Rudelius och Nina Olsson har med hjälp av innehållet i ett gammalt arkivskåp och människors berättelser, fått ihop en bok som både väcker minnen och överraskar.

– Jag har aldrig gjort en bok förut, säger Leila Rudelius, redaktör för boken.

Hon ser liksom medförfattaren Nina Olsson både glad och nästan förvånad ut över att boken faktiskt är klar. Den senaste tiden har de jobbat intensivt, både dag och natt för att få ihop boken.

– Vi har haft en bokkommitté som började jobba i november förra året. Det svåraste har nog varit att välja bort så mycket som kunde varit med i boken, menar Leila Rudelius.

Den riktiga guldgruvan för boken är det ståtliga arkiv som Teatersmedjan samlat på sig sedan starten. Där finns mer än 250 föreställningar dokumenterade, där finns också pressklipp och bilder, affischer och mycket annat material.

Boken har tryckts upp i en förstaupplaga på 200 exemplar.

Lotta Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.