Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nu är det trendigt med stora bågar

Fyrkantiga eller runda glasögon? Vilka stilar gäller i höst? Tänk stort, glamoröst och retro så hittar du rätt stil på dina glasögon.
Karlshamn • Publicerad 24 oktober 2019 • Uppdaterad 29 oktober 2019
Britt-Helene Thorman och Gunilla Nyberg från Aoptik. Tillsammans med kollegan Britt Stenlund hjälper de kunder att hitta rätt glasögon.
Britt-Helene Thorman och Gunilla Nyberg från Aoptik. Tillsammans med kollegan Britt Stenlund hjälper de kunder att hitta rätt glasögon.Foto: Ewa Carlsson

Vill du vara moderiktig i höst så finns det en del trender att titta på. Retromodet håller fortfarande i sig och gemensamt är att i höst får glasögonen ta plats.

– Det är väldigt blandade stilar i höstens mode, men det är mycket 70-, 80-tal som kommer tillbaka, säger Britt-Helene Thorman säljare på Aoptik.

Annons

De stora bågarna som för tankarna till 70-talets filmstjärnor är tillbaka, ju större desto bättre.

De tunna metallbågarna får större form i både runda och kantiga modeller. I höst går modet även åt sexkantiga bågar.

Fyrkantigt i rundade former är höstens mode.
Fyrkantigt i rundade former är höstens mode.Foto: Ewa Carlsson

– Det är stort och kantigt som kommer i höst, inte så breda skalmar utan tunna nätta bågar fast då gärna stora, berättar Gunilla Nyberg säljare på Aoptik.

Stort och kantigt är en trend som är stark när det gäller höstens glasögon.
Stort och kantigt är en trend som är stark när det gäller höstens glasögon.

Även den feminina 60-tals bågen cat-eye är trendig i höst. Kattögonsformen är ikonisk och har sedan ett antal år varit en populär modell för solglasögon. Nu hamnar den även högt upp på trendlistan för glasögonmodet. Modellen finns både i den nätta metallvarianten såväl som i lite kraftigare plastbågar.

Cat-eye-bågen med det lilla lyftet är helt rätt i höst.
Cat-eye-bågen med det lilla lyftet är helt rätt i höst.Foto: Ewa Carlsson

En trend som håller i sig från tidigare säsonger är de transparenta, nästan genomskinliga bågarna. De mjuka tonerna i rosa, grått eller naturfärg skapar de mjuka kontraster som passar bra till höstens färger.

De moderiktiga transparenta bågarna är nästan genomskinliga och kommer i naturfärger och mjuka kulörer.
De moderiktiga transparenta bågarna är nästan genomskinliga och kommer i naturfärger och mjuka kulörer.

Den klassiska bruna havannafärgen och svart är alltid moderna och finns i ett flertal modeller och även en del starkare färger blandas in i höstens mode. En trend som återkommer i flera kollektioner är att lägga in små färgdetaljer i metallbågar.

– Det kan vara en färg på insida, eller en mindre detalj som skiner igenom och ger en färgklick. Det är framför allt på herrmodellerna, säger Gunilla Nyberg.

Höstens glasögonmode är ett brett utbud av retro, glamoröst och stilrent klassiskt.

Ewa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons