1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nior i valet och kvalet

En framtid som bilmekaniker, kock eller kemist?
Just nu har niondeklassarna mycket att fundera över.
Karlshamn • Publicerad 24 november 2005

Snart är måste niondeklassarna att ta ett viktigt beslut. För att ge lite hjälp på traven hade Väggagymnasiet öppet hus i går, där de olika programmen försökte marknadsföra sig.

-Det är ett jätteroligt program, särskilt när vi får ha öppet i vår egen restaurang och verkligen får jobba på riktigt, säger Sandra Moldovani och försöker locka Tobias Johnsson att välja hotell- och restaurangutbildningen.

-Jag vet inte. Det står mellan hotell- och restaurang eller teknik. Det skulle vara kul att jobba med datorer också, svarar han.

Andra är säkrare på vad de ska välja. För Jesper Wennerstrand är det fordonsprogrammet som gäller.

-Jag tänker definitivt välja fordonsprogrammet, det vet jag. Min bror gick här och jag har varit med honom när han jobbar så jag vet att bilar passar mig, säger Jesper Wennerstrand från Österslättsskolan.

Förutom allmän information om programmen visade eleverna också upp lite av de praktiska delarna i utbildningen. Restaurangeleverna bakade exempelvis pepparkakor.

-Det är väl kul att få visa vad vi gör, men jag har inte fått så många frågor. De vågar nog inte. När och en klasskompis var ute på olika skolor och informerade hade de mycket fler frågor, säger Sandra Moldovani.

Lina Fagerberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.