1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

"Nää, nu ljuger du allt..."

Arbetet med årets sommarteater på Skottsbergska gården är i full gång.
Ensemblen läser manus tillsammans och de fyra som spelar Tommy och Annika trivs redan med Pippi som hittar på omöjliga saker, är galen och ljuger.
Karlshamn • Publicerad 15 april 2013
Foto: Bo Åkesson
Foto: 

Den 15 personer starka ensemblen jobbar tillsammans. Och i helgen det blev offentligt vem som ska spela Tommy och Annika i Pippi på de sju haven. Tommy spelas av Svante Gummesson och Walter Hornfelt och Annika av Hanna Beckman och Moa Rolfsdotter.

Tjejerna har spelat sommarteater tidigare, men för killarna blir det premiär. Däremot har alla en relation till Pippi.

– När jag var liten lekte jag Annika varje dag, berättar Moa. Lillebror var Tommy, pappa var Pippi och mamma fick spela han med Karlssons klister.

Klistermannen ska inte vara med, men Tommy och Annika får en hel del att göra med Pippi i alla fall. De stöter på sjörövare och ska rädda Pippis pappa.

– Pippi hittar på omöjliga saker, säger Walter Hornfelt.

– Hon är galen och ljuger. Nää, nu ljuger du allt, som Annika säger flera gånger, berättar Moa Rolfsdotter.

– Annika är rädd och feg. Tommy ser mer upp till Pippi, tycker Svante Gummesson.

Trots Pippis egenheter är de unga skådespelarna överens. Pippi är snäll, omtänksam och vill bara ha vänner. Dessutom är de överens om att våren och sommaren blir suverän.

– Det är jättekul. Vi märker inte att det är mycket jobb för det är så roligt, säger Hanna Beckman.

Grunden i pjäsen är samma som 2008, men manuset är bearbetat och det blir nya sånger.

– Vi har tittat efter andra författare, men det är svårt att hitta någon som matchar. Alla har en relation till Astrid. Vi har alla behov av att synas, att få vara någon, finnas i ett sammanhang och en längtan efter något. Jag tror det finns en Pippi i oss alla, säger Elin Sandelius.

Viktoria Nimlin
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.