1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Musikelever bjöd på kavalkad av nostalgi

Det var kärlek som var det dominerande temat när musikklasserna på Österslättskolan och musikskolan framträdde vid årets Höstkonsert på Stadsteatern i går.
De unga musikerna och sångarna bjöd på en kavalkad av låtar med mycket nostalgi.
Karlshamn • Publicerad 24 oktober 2003

Det är många av eleverna som är mycket duktiga och som gör ett starkt framträdande på scenen.

Visst lyser nervositet och bristande erfarenhet igenom ibland, men det är inte att förglömma att det är tonåringar som agerar.

Pampig inledning

Efter en mullrande inledning med trumkåren fick publiken, som under förmiddagskonserten bestod av sjätteklassare, höra mer av musikskolans orkester. Sedan blev det en tillbakablick 40 år tillbaka i tiden när Therese Assarsson sjöng The shoop shoop song från 1963.

Efter ett Carola-medley fick publiken höra ett rivigare framträdande med bland annat Oskar Ryberg, som sjöng 800 grader, en Ebba Grönlåt från 1982. Sara Santesson gjorde en finstämd version av Aldrig ska jag sluta älska dig, som var från Jonas Gardells film Livet är en schlager.

Flera av elevernas framträdanden var hämtade från Kulturnatten och därför var det brinnande ljus med i de bildspel som visades i anslutning till vissa låtar. Candle i the wind, som Emil Nordén sjöng på ett förtjänstfullt sätt, passade bra i det temat. En låt som Elton John skrivit och som handlade om filmstjärnan Marilyn Monroes tragiska liv (hon dog 1962, endast 36 år gammal).

Hela skolan på scen

Han sjöng även i duett med Henrietta Liljedahl i melodin Burnin. Publiken fick också höra låtar som När vi två blir en, av Per Gessle och Gyllene tider, Harpos Moviestar, med Richard Davidsson, och fjolårets schlagermelodilåt Kärleken väntar.

Den gemensamma finalen var Abbas Thank you for the music. Då var alla 61 musikklasseleverna på scen tillsammas med musikskolans elever och lärare.

peter.nyberg@blt.se

0454-30 60 03

Peter Nyberg
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.