1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mister p-avgifter i strejken

Kommunals strejk innebär att kommunen går miste om inkomster från parkeringsavgifter och böter. Hittills cirka 130 000 kronor.
Karlshamn • Publicerad 14 maj 2003

Sedan tre veckor tillbaka strejkar den personal som sköter tömning av kommunens parkeringsautomater. Det betyder att automaterna inte längre fungerar och kommunen inte får in sina parkeringsavgifter.

Men enligt Christina Svensson på samhällsbyggnadsförvaltningen, är det trots detta många kommuninvånare som är hederliga nog att ändå vilja betala.

- Det är många som ringer in hit och påpekar att automaterna inte fungerar, säger hon.

Strejken innebär också att kommunens parkeringsvakt inte är i tjänst. Därmed slipper felparkerare att hitta böteslappar på vindrutan. Fast helt säkra går de inte: den som parkerar trafikfarligt kan forfarande bli bötfälld av polisen.

Ulf Bernmark, som arbetar med trafikfrågor på kommunen, har noterat att allmänheten parkerar annorlunda sedan strejken bröt ut.

- Tillgången på parkeringsplatser i centrum är mindre och det händer att man ser samma bil hela dagen på en tvåtimmarsparkering, säger han.

Varje vecka brukar kommunen i genomsnitt få in 34 000 kronor från parkeringsavgifter och 8 500 kronor i böter.

Maria Wogensen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.