1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Mer än en resa

En vilja att förändra, arbeta med barn samt sätta sig in i ett annat lands kultur och politiska historia. Det är ett par av orsakerna till att Charlotta Copcutt och Sara Andersson sätter sig i planet till Nicaraguas huvudstad Managua på torsdag.
Karlshamn • Publicerad 25 september 2001

KARLSHAMN

Under fem månader kommer Charlotta Copcutt och Sara Andersson stå på Centralamerikansk mark. Dels för att resa runt, men framförallt för att arbeta med barn i en tre månader lång praktik hos Rädda Barnen.

- Först kommer vi att resa runt i Mexico och El Salvador. Sedan ska vi fräscha upp vår spanska tio dagar i en språkskola i Guatemala innan vi åker till Nicaragua, berättar Sara Andersson.

Hjälpa gatubarn

I Nicaraguas huvudstad Managua kommer de att arbeta med projekt som hjälper gatubarn och andra barn- och ungdomar som har det svårt. Praktiken innebär också att lära sig mer om biståndsarbete och hur olika nätverk kring biståndsarbete fungerar.

Har länge velat åka

En önskan att åka till Centralamerika har funnits länge. I våras började Sara Andersson och Charlotta Copcutt skriva till olika biståndsorganisationer för att undersöka möjligheterna att få åka som volontärer.

- Det har varit många turer fram och tillbaka, säger Charlotta Copcutt. Till slut fick vi kontakt med Jon Skurdal på Rädda barnen som hjälpte oss att ordna praktiken.

Jobbat med barn tidigare

Att jobba för Rädda barnen känns som ett naturligt val eftersom Charlotta Copcutt har varit aktiv i Rädda barnens ungdomsgrupp i Karlshamn. Båda har dessutom jobbat med barn och barnteater i teatersmedjan tidigare.

- Vi kommer att hålla kontakten med ungdomsgruppen i Karlshamn. Kanske gör vi något projekt tillsammans när vi kommer hem igen, säger Charlotta Copcutt.

Åsa Meierkord
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.